úterý 16. listopadu 2010

VÁLENKY

Obrovský boom popularity zaznamenaly válenky v roce 2003, kdy se jejich výrobou, krom tradičních malých manufaktur, začala zabývat také Americká společnost UGG Australia, přidružená společnost firmy Deckers Outdoor Corporation, která válenkám udělala obrovskou marketingovou kampaň a nyní úspěšně vyrábí své boty v Číně.
Válenky dnes nosí také mnoho celebrit. Jako první se ve válenkách objevila Pamela Anderson, když potřebovala udržet nohy v teple při natáčení pilotního dílu Australské verze seriálu Baywatch a tak si je oblíbila, že si je přivezla i domů do Kalifornie. Firma Deckers toho využila a v dalších letech podepsala smlouvy s několika celebritami, které měly boty dostat do veřejného povědomí. Kate Hudson má válenky obuté například na plakátu k filmu Život s Helenou z roku 2004 a určitě jste je mohli vidět u módní ikony Sienny Miller, která je nosila ve svém bohémském období v letech 2003 až 2005. Topmodelka Kate Moss samozřejmě nemohla zůstat pozadu… Dnes mají válenky a boty z ovčí kůže své vlastní oddělení ve většině obchodních domů v USA, kde patří k nejoblíbenějším botám na trhu.
Válenky jsou unisexovou záležitostí a sluší jak mužům, tak ženám. Většinou se nosí k džínám, které se do nich zastrčí, ale často je můžete vidět i s kraťasy nebo sukní. Vyrábí se v mnoha barvách ale i s různými potisky a vzory. Nejpopulárnější jsou však klasické jednobarevné.


3 komentáře:

  1. wau tak o tomto som netusila, cely pribeh uggov a aky mas nazor na ne ty, paci-nepaci?

    OdpovědětVymazat
  2. Já je zbožnuji, jsou idealní a hodí se snad ke všemu. Hlavně jsou pohodlné u řízení auta a nebo když rano pospícham. Doma mám dovoje černé a hnědé, nemůžu si je vynachvalit. Doporučuji!

    OdpovědětVymazat
  3. uggs jsou super, pokud v nich teda holky nešmajdaj, to je fakt děs :-o
    jinak zajímavý článek!!!

    můžeš se zúčastnit mé GIVEAWAY, pokud chceš!

    mujfialovysvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat